Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Πως να αντιμετωπίσετε το έντονο πρόβλημα υγρασίας που έχει φουσκώσει τους τοίχουςΗ έντονη μορφή υγρασίας παρουσιάζετε κυρίως στα σπίτια του πρώτου ορόφου και στα υπόγεια γιατί το νερό της βροχής απορροφάτε από τους τοίχους του σπιτιού κατά τους χειμερινούς μήνες. Ακόμα αυτή η μορφή υγρασίας μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε σπίτι λόγο μιας τρυπημένης σωλήνας νερού μέσα στον τοίχο.

Οι δυο περιπτώσεις αυτές αντιμετωπίζονται ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με παραλείποντας το Βήμα 2.

 Αν έχει σπάσει μια σωλήνα νερού στον τοίχο το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να κλείσουμε τον γενικό διακόπτη του σπιτιού ή να κόψουμε την παροχή του νερού από το κεντρικό ρολόι της ΕΥΔΑΠ και να φτιάξουμε την βλάβη στην σωλίνα.

Βήμα 1: Ξύνουμε τον τοίχο και βγάζουμε όλο τον σαθρό σουβά και τα κομμάτια που είναι έτοιμα για να πέσουν και αφήνουμε τον τοίχο 2 με 3 ημέρες για να στεγνώσει και να αεριστεί καλά.

Βήμα 2: Αφού βεβαιωθούμε ότι ο τοίχος έχει στεγνώσει καλά περνάμε το κομμάτι με αστάρι νεφτιού PANMONOX που αραιώνεται με WHITE SPIRIT με ένα ΠΙΝΕΛΟ στο μέγεθος που μας βολεύει (1''=2.5cm) και το αφήνουμε για 3 με 4 ώρες να στεγνώσει.

Βήμα 3: Με μια ΣΠΑΤΟΥΛΑ σοβατίζουμε με ΣΟΥΒΑ το κομμάτι που ανοίξαμε και το αφήνουμε 2 με 3 ώρες να στεγνώσει καλά.  Για την πρώτη περίπτωση υγρασίας καλό είναι να αυξήσουμε της μηχανικές αντοχές του ΣΟΥΒΑ ακόμα περισσότερο προσθέτοντάς του μέσα γαλάκτωμα REVINEX.

Βήμα 4: Με ένα ΤΡΙΒΕΙΟ ΠΑΤΟΧΑΡΤΟΥ και ΠΑΤΟΧΑΡΤΟ λειαίνουμε τον σοβά.

Βήμα 5: Αφού βεβαιωθούμε ότι ο τοίχος είναι στεγνός με μια ΣΠΑΤΟΥΛΑ στοκάρουμε με ΣΤΟΚΟ το κομμάτι που προηγουμένως σοβατίσαμε και το αφήνουμε 1 μέρα για να στεγνώσει.

Βήμα 6: Με ένα ΤΡΙΒΕΙΟ ΠΑΤΟΧΑΡΤΟΥ και ΠΑΤΟΧΑΡΤΟ λειαίνουμε τον στόκο.

Βήμα 7: Ασταρώνουμε όλο τον τοίχο με αστάρι PANMONOX (για την πρώτη περίπτωση υγρασίας ενώ για στην δεύτερη περίπτωση μόνο το κομμάτι που ανοίξαμε) και το αφήνουμε 1 - 1.5 ώρα περίπου και μετά περνάμε το άοσμο οικολογικό χρώμα ER-PLAST ECO ή SMART-PAST ECO σε ΛΕΥΚΟ ή σε κάποια ΑΠΟΧΡΩΣΗ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση